Yunak Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve idarecilerinden oluşan proje ekibi tarafından hazırlanan; Türkçenin yabancı dillerden arındırılması ve yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimeler kullanılmasını amaçlayan “Türkçem Benim Ses Bayrağım” isimli proje, Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut önderliğinde, tüm okullarda uygulanmak üzere hayata geçirildi.





Başlatılan proje ile Türkçeye girmiş yabancı kelimelere dikkat çekiliyor ve öğrencilerin bu kelimeler yerine karşılığında var olan Türkçe kelimeleri kullanılmaları isteniyor. Proje kapsamında Yunak ilçesine bağlı 42 mahallede bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Türkçe diline yerleşen yabancı kelimelere dikkat çeken proje ekibi, kendilerinin tasarladıkları afiş, döviz ve pankartlara bu kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazarak okullardaki sınıfların giriş kapılarına asacak ve öğrenciler için farkındalık oluşturacaklar.





“Türkçem Benim Ses Bayrağım” projesinin hayata geçirilmesin ilk uygulaması Yunak Hursunlu İlk ve Ortaokulu’nda başlatıldı. Burada konuşan Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, güzel bir çalışma olduğunu belirterek; "Türkçenin daha düzgün kullanılması ve yaygınlaştırılması bakımından önemli bir proje. Buna tüm okullarımızın, esnaf ve vatandaşlarımızın destek vereceğine inanıyorum. Kaymakamlık olarak da her konuda elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde bir kampanya başlattıklarını belirten Akbulut; "Kampanyaya ilk etapta sadece okullarımız katıldı. Bu okullarımızda öğrencilerimize ilk olarak sınıflarının kapılarına halk arasında sıkça kullanılan ve Türkçe olarak bilinen kelimelerin Türkçe karşılıkları afiş olarak asıldı. Öğrencilerimiz bu afişleri okuyarak kelimelerin Türkçe karşılıklarını kolayca öğreniyor. Ayrıca projemizin başka il ya da ilçelerde de uygulanmasını temenni ediyoruz“ dedi.





Programa Kaymakam Akbulut’un yanı sıra Yunak Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Mustafa Vural, Cumhuriyet Savcısı Ömer Polat, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Okul Müdürü Sevinç Şahin ve davetliler katıldı.