Yunak Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konserde; usta sanatçılar, en güzel türküleri sanatseverlerle Yunaklılar için birlikte seslendirdiler. Programın sunuculuğunu eşsiz sunumu ve hitabıyla göz dolduran Zuhal Civa’nın yaptığı gecede, Anadolu’nun tüm yörelerinden türküler Yunak’ta can buldu.

TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Özgür Demirhan‘ın şefliğinde Ege’den Rumeli’ye, Orta Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya uzanan geniş bir repertuarın sunulduğu konserde; TRT Ses Sanatçısı Baran Engin Başak ve Neslihan Yılmaz Ören konuk sanatçı olarak sahne aldılar. Yunak halkına özel türküler seslendiren sanatçılar, dinleyicilere keyifli ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Kendine özgü yorumuyla Türk Halk Müziği’nin güçlü isimlerinden biri olan Özgür Demirhan hayranlarına eşsiz bir türkü ziyafeti çekerken, farklı yörelerden en güzel türküleri seslendiren ses sanatçısı Neslihan Yılmaz Ören de neşeli tavırları ve performansıyla dikkatleri üzerinde topladı.

Yunak’a özel repertuarıyla sevenlerini selamlayan sanatçılar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sanatçıların türkülerine, vatandaşlar ve hayranları da coşkuyla eşlik etti. Konserin sonunda alkış yağmuruna tutulan sanatçılara; Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, Cumhuriyet Savcısı Mualla Nazlı Okyay, Yunak Adliyesi Hakimi Adem Akçay ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.

Konser sonrası bir açıklamada bulunan Başkan Konak; “Türküler bizim özümüz, bizi biz yapan değerlerimizdir. Yunak Belediyesi olarak ilçemizde kültür ve sanat etkinliklerine de büyük önem veriyoruz. Yunak halkını dinlendirmek, birbirleriyle kaynaştırmak, sanatın ruhunu hissettirmek amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Sanat insanların ufkunu açıyor, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne hizmet ediyor, insanları stresten uzaklaştırıyor, kardeşliği pekiştiriyor, barış ve sevgiyi egemen kılıyor. Artık dünyada gelişmişlik sadece ekonomiyle değil, kültür sanatla da ölçülüyor” dedi.

Programa; Yunak Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Erşan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun, Yunak KOMEK Müdürü Ekrem Varol, MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Balkan ile Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş, Genel Sekreter Bülent Keskin ve MYO Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Yıldırımer de katılım sağladı.