Yunak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.





24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çelenk sunma programı, 24 Kasım Pazar günü düzenlendi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Program Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunmasıyla sona erdi. Törene İşcan’ın yanı sıra şube müdürleri Muhammet Ali Tokdemir ve Mehmet Ali Keleş ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.





24 Kasım Öğretmenler Günü salon programı ise İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmenler günü mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ait konuşmayı Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan yaptı. Okunan şiirleri ardından emekli olan öğretmenlere İşcan tarafından çiçek takdim edildi. Şehit öğretmenlerin anısına hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, İnönü Ortaokulu öğretmenlerinden Yurdanur Şenol ve Hakan Tekin birer konuşma yaptılar.





İnönü Ortaokulu Müzik Öğretmeni İlbanonur Karamüftüoğlu tarafindan hazırlanan müzik dinletisi izleyenlerden büyük beğeni aldı. Öğretmenler günü nedeniyle ilçe çapında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, pasta kesimi ve dağıtımı ile sona erdi.





Programa, Belediye Başkan Vekili Bekir Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru, daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.





Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğle namazından önce de Çarşı Camiinde mevlidi şerif okundu ve dua edildi. Ayrıca şehit olmuş ve vefat etmiş öğretmenlerin kabirleri ziyaret edildi.