20. Yüzyılın Yunusu olarak da adlandırılan Aşık Molla Rahim’in tanıtılması, eserlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Aşık Molla Rahim'in hayatının anlatıldığı ve şiirlerinin okunduğu program, Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, Aşık Molla Rahim’in hayatının yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından Yunak MYO Sekreteri Yazar Bülent Keskin, Aşık Molla Rahim’in vizyonu, şiirleri, mesajları ve sufi kişiliği üzerine bir konuşma yaptı.

KOMEK Yunak Şubesi müzik öğretmeni Özgür Demirhan, Müzik Öğretmenleri Ebru Çocar ve Neslihan Yılmaz ile Beden Eğitimi Öğretmeni Beytullah Türkmen’in seslendirdiği müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Program, Bülent Keskin ve Kadir Öztaş’ın kaleme aldığı “Aşık Molla Rahim Güldestesi” adlı kitapta yer alan şiirlerin öğrenciler tarafından okunması ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye ve plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Yunak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Kadir Öztaş, emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tür programların gelenekselleşmesi dileğinde bulundu.

Programa; Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Belediye Başkanı Ali Konak , Yunak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun ile daire ve kurum amirleri de katılım sağladılar.