Vali Yardımcısı Aydın; beraberinde Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Belediye Başkanı Ali Konak, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte, selden etkilenen tarım işçilerini çadırlarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletirken, varsa zarar tespitinin yapılması ve vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi için talimat verdi.

Yağışların Konya genelinde etkili olduğunu belirten Mehmet Aydın; “Yağışların devam etmesi nedeniyle alana gidip hem bir eksiklik var mı, ilave yapılabilecek geliştirilebilecek bir tedbir var mı onların görülmesi hem de geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi maksadıyla Valimizin talimatı üzerine, il merkezinden Büyükşehir, AFAD, Tarım İl Müdürlüğü ve Jandarma olarak bölgeye geldik. Büyük boyutlu bir durum söz konusu değil. Vatandaşlarımızın günlük hayatını belli oranda etkilediği muhakkak ama vatandaşlarımızın yanında olacağız, ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yağmurlar biraz daha devam edecek gibi duruyor. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için de teyakkuz hali devam edecek. Ayrıca ilçe kaymakamlığı ve ilçe belediyesi de ilk andan itibaren olay yerinde gerekenleri yaptı. Yetkililere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Yaşanan sel esnasında ve sonrasında bölgede gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Kaymakam Murat Karahan; “Yunak Belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından tarım işçilerimize gerekli yardım yapıldı. Can ya da mal kaybının olmaması en büyük tesellimiz.” dedi.

Belediye Başkanı Ali Konak da aniden başlayan yağmur sonrası sel yaşandığını aktardığı konuşmasında; “Yavaşlı Mahallemizde Şanlıurfa’dan gelen tarım işçilerimiz sağanak yağış nedeniyle sıkıntı yaşadı. Bizler de kendilerine Yunak Kaymakamlığımız ile birlikte yatak, battaniye ve gıda yardımında bulunduk. Tarım işçilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık.” ifadelerine yer verdi.