Akşehir Belediyesi, cenaze evlerine taziyeye gelen vatandaşların oturabildiği ve ikramlarda bulunulabildiği mobil taziye evlerinden birer tane yaptırarak Yunak ve Çeltik Belediyeleri’ne hediye etti.

Akşehir Belediyesi tarafından Akşehirli vatandaşların hizmetine sunulan ve oldukça beğeni toplayan mobil taziye evlerinin içerisinde masalar ve oturma alanları bulunuyor. Mobil taziye evindeki çay seti, çay, şeker ve bardaklar belediye tarafından karşılanıyor. Soğuk havalarda ısınmayı sağlayacak elektrikli ısıtıcılar da yine belediye tarafından karşılanıyor.



Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Akşehir Belediyesi olarak 4 yıldır bu taziye evlerini kullanıyoruz. Akşehir halkımız bu hizmetten çok memnuniyet duydu. Cenazesi olan vatandaşlarımız evleri yetmeyince bayan misafirlerini evde, erkekleri ise cenaze evinin önündeki bu mobil taziye evlerinde ağırlıyorlar. Şehrimizde güzel tepkilerin oluşmasıyla biz de Meclis kararı alarak komşu belediyelerimiz olan Yunak ve Çeltik Belediyelerimiz için yaptırıp hediye edelim istedik. Akşehir’de yaşayan Çeltik ve Yunak’lı vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda, Yunak Belediyemize bir park yapmayı hedefliyoruz. Büyükşehir yasası ile bazı hizmetlerimiz artık Büyükşehir belediyemizce görülmekte. Onlar da bize birçok konuda destek oluyorlar. Mobil taziye evlerimiz Yunaklı ve Çeltikli hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.



Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan da Akşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek; “Akşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisi sadece Akşehir’in sorunlarını değil, Akşehir’in kardeş ilçeleri olan bizlerin de sorunlarını çözüyor.  Biz de sanki şehrimiz gibi ne zaman bir işimiz düşse, büyük alışveriş olsa, bütün Yunaklılar Akşehir’e gelip gitmekteyiz. Sanki Konya değil de Yunak ve Çeltiklilerin ili Akşehir gibi hepimiz buradayız. Böyle bir kardeşlik bağımız var.. Bu nezaketi ve düşüncelerinden dolayı ilçem ve  tüm hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.



Başkan Akkaya ve Başkan Demirhan daha sonra mobil taziye evinin içini inceleyerek mobil taziye evi devir teslim tutanağını imzaladılar.