Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimizde görev yapan idareci, öğretmen, memur ve  hizmetlilere yönelik,  "Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (Az Tehlikeli)" konusunda her bir oturumu sekiz saat üzerinden hizmet içi eğitim düzenledi. Yaklaşık bir hafta sürecek olan eğitimler, İş Güvenliği Uzmanı Samet Göktaş tarafından veriliyor.

Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda verilen eğitim konuları arasında; çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları, İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş sağlığı ve güvenliği genel kurulları ve güvenlik kültürünün yaygınlaştırılması, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve korunma önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, tütün ürünleri zararları ve pasif etkilenim, ilk yardım ve bazı teknik konular yer alıyor.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, eğitimlerin ilk gününe katılarak,  tüm eğitim camiasından iş sağlığı ve güvenliği konularında verilecek eğitimlerden azami derecede faydalanılması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitimler sonunda, yaklaşık 500 eğitim çalışanının hizmet içi eğitimlerden yararlanacağı öğrenildi.