Akşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının ikinci oturumunun da gerçekleştirilmesiyle yılın son Meclis toplantısı yapılmış oldu. Belediye Meclisinin yeni yıldaki ilk toplantısı, 6 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 17:00’da yapılacak.





2 Aralık 2019 günü gerçekleştirilen Aralık ayı toplantısında; gündemdeki maddeler ilgili komisyonlara havale edilmiş, bu maddelerle ilgili karar alınması ikinci oturuma bırakılmıştı. Maddeleri görüşen komisyonların görüş bildirmelerinin ardından; İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait 6 teklif ile Mali Hizmetler Müdürlüğüne ait 2019 yılı ödeneği yetmediği anlaşılan tertiplere ödenek aktarılmasına dair teklif, yapılan oylamalarda oy birliğiyle kabul edildi.





Oylamaların ardından, İYİ Parti tarafından yazılı olarak Meclis Başkanlığına verilen ve oylanarak gündeme alınması istenen teklif okundu. 2014 yılının Şubat ayında, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi iken bıçaklanarak hayatını kaybeden Akşehirli Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Akşehir’de bir caddeye verilmesine dair teklif üzerinde söz alan İYİ Parti Grubu Başkanı Galip Karaca, cadde ve sokaklarda Büyükşehir Belediyesince belirlenen numaralandırma sistemi devam etse de ismin verilmesi ve hazırlanacak bir tabela ile yeni nesillerde hafıza oluşturulması yönünde görüş bildirdi. Yapılan oylamada, teklifin Ocak ayı toplantı gündemine alınmasına oy birliğiyle karar verildi.





MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Mevlüt Türkcan; Çin’de yaşam savaşı veren Uygur Türklerine yapılan zulmün dayanılmaz hale geldiğini, Müslüman ve Türk oldukları için gördükleri işkencelerin dünya basınına da yansımaya başladığını belirtti. Türkcan, bütün partilerin ilçe başkanlarının bir araya gelmesiyle bir miting düzenlenerek, Akşehir’den Konya’ya, hükümete ve bütün dünyaya; Çin ile yapılan ticaretin gözden geçirilmesi ve yapılan zulümlere son verilmesi için çağrı yapılmasını istedi. Konunun, partilerin yönetimleri ve Meclis üyeleri tarafından değerlendirilerek bir aksiyon planı oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı.





Toplantının sona ermesinin ardından, Meclis üyeleri topluca; Akşehir Belediyesi tarafından, şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Özmen’in baba evinde düzenlenen yemeğe katıldılar.