Cumhurbaşkanı Erdoğan; ekonomik gelişmeler ve dış politikaya dair değerlendirmelerinin yanı sıra pandeminin etkilerine de değindiği konuşmasında, önümüzdeki dönem için alınan kararları şöyle sıraladı:

*Türk Lirası mevduat ve katılım hesapları ile ilgili faiz ve kar paylarında uygulanmaya başlanan düşük stopaj oranları, 2021 Mart ayı sonuna kadar devam edecek.

*Yılsonuna kadar yüzde 20’den yüzde 10’a düşürülen gayrimenkul kira stopaj oranı uygulanma süresi, 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

*Yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen işyeri kira hizmetleri KDV oranı, 1 Haziran 2021 tarihine kadar uygulanmaya devam edilecek.

*Basit usule tabi vatandaşlar ile esnafa; hibe statüsünde, 3 ay süre ile ayda bin lira destek ödemesi yapılacak.

*Basit usule tabi çalışan vatandaşlara; 3 ay süre ile büyükşehirlerde ayda 750 lira, diğer illerde ayda 500 lira kira desteği verilecek.

*Hazine taşınmazları üzerinde bulunan turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, tahsis, irtifa hakkı, ecrimisil benzeri ödemeleri, başvuru şartı aranmaksızın 1 yıl süreyle ertelendi. Belediyelere, benzer ödemeler için indirim veya erteleme kararı alma hakkı sağlandı.

*Ana sınıfları hariç tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarında, Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulların yerine getirilmesi kaydıyla yüz yüze eğitime geçiliyor.

*Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması; 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21:00’da başlayıp 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05:00’a kadar devam edecek.