Sultandağı Kaymakamlığı tarafından paylaşılan bilgiye göre; T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2021 Teknik Destek Programı 6. Dönem kapsamında destek verilecek faaliyetler arasına alınan S.S. Sultandağı Kadın Kültür Evi Kadın Girişimi Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi üyelerinin ürettikleri ürünlerin satış, pazarlama eğitimi ve danışmanlığına ilişkin çalışmaya, yakın bir tarihte başlanacak.

Kalkınmanın Yerelden Güçlendirilmesi

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan bölgede hizmet vermek üzere kurulan Zafer Kalkınma Ajansı; ulusal kalkınmanın yerelden güçlendirilmesi, bölgesel potansiyelin yerelde yoğunlaşan çalışmalarla harekete geçirilmesi, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması hedeflerine yönelik olarak kalkınma olgusunun iktisadi, sosyal, kültürel ve diğer tüm boyutlarıyla kapsamlı ve bütünsel niteliği doğrultusunda çalışmalar yürütüyor.

İnsana Yatırım, Geleceğe Yatırım

Ajansa, “İnsana Yatırım, Geleceğe Yatırım” sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Teknik Destek Programı 6. Dönemi kapsamında başvurusu yapılan 48 faaliyetten 27’si yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek olan faaliyetler arasında; Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nün UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) Gönüllülerine İHA-1 Eğitimi Projesi, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın Afyonkarahisar Gastronomi Stratejik Eylem Planı, S.S. Emirdağ Kadın Girişimi Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin Üyelerine Online Satış ve Pazarlama Eğitimi Verilmesi başvuruları da yer alıyor.