Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 31803 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe eklenen Geçici Madde şöyle:

“25/8/2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin Üçüncü Kısmının Dördüncü Bölümünde yer alan Yerel Yönetim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşmenin ‘İtfaiye ve zabıta personeline yiyecek yardımı’ başlıklı 12’nci maddesinde ve ‘Yerel yönetimlerde çalışan kamu görevlilerine yemek yardımı’ başlıklı 16’ncı maddesinde belirtilen kumanya yardımı; bu Yönetmeliğin uygulanamayacağı durumlarda ve 2022 ile 2023 yıllarıyla sınırlı olarak, günlük 100 gösterge rakamını geçmemek üzere belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödeme yapılması şeklinde uygulanabilir. Bu şekilde yapılan ödeme, aylık 2100 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemez.”

Aralarında Akşehir Belediyesi’nin de bulunduğu, Büyükşehir İl ve İlçe Belediyeleri ile büyük şehir olmayan illerde İl Özel İdareleri; Belediyelerde çalışan kamu görevlileri ile İtfaiye ve Zabıta personeline, Sosyal Denge Sözleşmesi çerçevesinde ödeme yapıyorlar. Yürürlüğe giren değişiklik ile de Yönetmeliğin uygulanamayacağı durumlarda 2 yıl için söz konusu ödemenin yapılabilmesinin önü açılmış oluyor.