Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında; “Dergimiz, Türk ve yabancı akademisyenlerin yer aldığı 21 kişilik Danışma Kurulu, yaklaşık 100 kişilik Hakem Kurulu ve 17 kişilik yayın hazırlık ekibiyle yılda 3 sayı halinde Türkçe ve İngilizce olarak çıkarılacak” ifadelerine yer verdi. 

Yapılan kazı ve araştırmaların sonuçlarının, her yıl düzenlenen “Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu” yoluyla tüm ilgilileriyle paylaşıldığını ve kazılar yoluyla gün ışığına çıkarılan eserlerin müzelerde sergilendiğini hatırlatan Bakan Ersoy, sonuçların Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi aracılığıyla bilim dünyası ile paylaşılacağını söyledi.

Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınlanacak olan dergi; arkeoloji, sanat tarihi, müzecilik, eski çağ tarihi, nümismatik, etnografya, mimarlık tarihi, antropoloji, arkeometri ve kültürel miras yönetimi gibi pek çok bilim dalında makaleler içerecek. Uluslararası hakemli bir dergi olacak yayın, hem basılı hem de elektronik formatta ücretsiz olarak dağıtılacak.

Ersoy, derginin tanıtımı için Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yaptığı konuşmada; tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu, Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ferhan Şensoy’un vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.