Merhaba;

Bu yazımızda elektronik ticaret (e-ticaret) konusunda bilgi paylaşımı yapmak istiyordum fakat yeni Türk Ticaret Kanunu ile zorunlu hale gelen web sayfası zorunluluğu konusunda bilgi paylaşımı yapmak istedim.

Bu zorunluluk 2013 yılının ortalarında yasalaşarak 2014 yılı itibariyle yürürlüğe girmiştir ve bu uygulama şu an için sadece sermaye şirketleri geçerli. Kanuna göre sermaye şirketleri ise; anonim şirketleri, limited şirketleri ve sermayesi paylarla bölünmüş komandit şirketlerdir. Yeni Türk Ticaret Kanununda detaylı olarak anlatılan web sitesi zorunluluğu, şirketlerin ortaklarına ve diğer kurumlara karşı şeffaf olmasını amaçlıyor. Bir web sitesinin herkesin her yerden kolayca erişebildiği bir veri ortamı olmasından dolayı şirketler hakkında bilgi takibinin yapılabilir duruma getirilmesidir Kanunda bahsedilen web sitesinde, şirketin tüm resmi bilgilerinin internet üzerinden yayınlanması hedefleniyor.

Web Sayfamda Neler Olmalı?

·         Web sayfanız sürekli yayında olması gerekir

·         Tüm belirtilen içerikler sitenizde bulunmalı

·         Her an destek verebilecek profesyonel bir firma ile çalışmalısınız

·         Web sitenize içerik girebilmeli ve güncelleyebilmelisiniz

·         Kullanımı kolay yönetici panelli olmalı

·         Alan adınız firma unvanı ile paralel olmalıdır

·         Web sitenizdeki bilgiler sürekli yedeklenmeli

Yaptırmazsam Ne Olur?

·         Yapılan genel kurul kararı iptal edilir, yönetim kurulu sorumlu tutulur, gereğinde işlem geçerlik kazanmayabilir.

·         Bu maddede yer alan hükümler uyarınca, internet sitesini oluşturmayan şirketlerin yönetim organı üyeleri, 100 günden 300 güne kadar adli para cezasıyla ve aynı madde uyarınca internet sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koymayan bu fıkrada sayılan failler 100 güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır.

 

 

Tabi ki hiçbir firmamızın cezalandırılmasını ve bu durumdan mağdur olmasını istemeyiz. Kanunlar çerçevesinde web sayfası zorunluluğunu konusunda hassasiyet göstereceklerini ümit ediyorum. Konu ile ilgili soru ve görüşlerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Esen Kalın

 

mso-para-margin-bottom:8.0pt;line-height:107%;