Akşehir’de 800. Yıldır Akşehirlilere hizmet veren Nasreddin Hoca Mezarlığı’nın artık tamamen dolması nedeniyle Akşehir Belediyesi tarafından yeni bir mezarlık yapıldı.



Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de Nasreddin Hoca Mezarlığı, Kozaağaç, Kuruçay ve Beşkavak’taki mezarlıklar olmak üzere 4 mezarlığın olduğunu söyleyerek “Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte köy ve kasabalardaki mezarlıklarla birlikte 92 mezarlığımız olacak. Mezarlıklar Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Bünyesine geçecek. Defin hizmetlerini ise Akşehir Belediyesi yapacak” dedi.

            Akşehir Nasreddin Hoca Mezarlığında defin yapılacak alanın kalmadığını mezarlara geçen yollara dahi mezar kazılarak defin yapıldığını bununda mezarlara ulaşımı olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Oğul “Akşehir’in yeni bir mezarlığa ihtiyacı vardı. Kuruçay’da 36 bin metrekare alanda Akşehir Belediyesi yeni bir mezarlık inşa etti. Bu mezarlığın çevresi de 1.200 metre ihata duvarı ile çevrildi. Yeni yapılan bu şehir mezarlığı içinde mescitler, taziye evi, erkek bayan gasilhanesi, çekmeceli morg, tuvalet ve lavabolar ile idare binası da bulunmakta. Yeni mezarlığımızın inşaatı tamamlandı. Büyükşehirlerde dahi olmayan bu hizmet binası ile birlikte mezarlık hizmetlerini en iyi şekilde vermeyi amaçladık. Artık bu yeni mezarlığımızın da defin yerleri 1 ay gibi kısa bir zamanda düzenlendikten sonra yeni mezarlık Akşehir’in hizmetine açılacak. Bu şehir mezarlığımızda aile mezarlıkları olacak ve aileler mezarlarını önceden satın alabilecekler” dedi.

            Mezar satın almayanların yeni mezarlıkta kazılan mezarlara sıra ile defnedileceğini ve yeni mezarlıkta aile mezarlığı dışında bir mezar yeri rezervasyonu yapılmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Bu yeni şehir mezarlığında defin hizmetleri Akşehir Belediyesi’nce ücretsiz verilecek. Yeni Şehir Mezarlığımızda bilgisayarlı sistem sayesinde mezar yerleri ve mezar parselleri kolaylıkla bulunabilecek. Mezarın adı soyadı yazıldığında parsel numarası kolaylıkla görülüp fiş alınıp kolaylıkla mezarlara ulaşılabilecek. Ayrıca şehir mezarlığına gelen ziyaretçilere ücretsiz su, çay gibi hizmetlerde verilecek. Modern ve hijyenik gasilhaneleri ile çekmeceli morgları bulunan çağın gerektirdiği bir şehir mezarlığına 2014 yılında kavuşmuş olacağız” diye konuştu.