Cumhuriyet Meydanı’ndaki meydan düzenleme ve kapalı otopark projesi inşaatında incelemelerde bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir’in, ihtiyacı olan böylesine büyük bir meydana kısa süre sonra kavuşacağını söyledi.

Başkan Akkaya;  “2018 yılı yatırım projelerimizden olan Cumhuriyet Meydanı’nın düzenlenmesi ve kapalı otopark yapımı inşaatının,  Kasım ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Burada daha önce bilindiği gibi Atatürk Anıtı’nın önündeki 800 m2’lik  alan, Meydan olarak kullanılıyordu. Bu alanda bulunan ve depremsellik yönünden uygun olmayan Belediye Sarayı’nı yıktık ve bu alanda bir meydan projesi yaparak mevcut olan 800 m2’lik alanı 6 bin 250 m2’ye çıkardık. Meydanın altına da 4 bin m2’yi aşan kapalı bir otopark yapıyoruz. Daha önceki mevcut kapalı otopark 40-50 araç kapasiteliydi. Yeni projeyle 140-150 araçlık bir kapalı otoparkımız olacak. Bu projemiz aynı zamanda şehrimize nefes alma noktasında da fayda sağlayacak. Çünkü burası, yerleşim yeri olarak tarihi bir bölge olduğu için trafik yoğunluğu çok fazla. Bu bölgedeki sokaklarımız ve caddelerimiz de geniş değil. Eğer burayı, daha önce olduğu gibi ticaret alanı olarak değerlendirseydik,  burada trafiği kilitlemiş olacaktık. Özellikle bu durumları dikkate alarak buradaki tarihi meydanımızı daha büyük bir meydan haline getirmek istedik. Nasip olursa Kasım ayı sonu itibariyle bu projemiz tamamlanarak hizmete sunulmuş olacaktır.’’ diye konuştu.



Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 5 milyon TL bedelli Cumhuriyet Meydanı ve Kapalı Otopark Projesi’nin tamamlanmasıyla,  6 bin 250 m2’lik alana sahip bir Meydan ve Meydan üzerinde de Atatürk Anıtı, dekoratif çeşme ve süs havuzları yer alacak.