İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Şube Müdürü İbrahim Gülcü ve Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük eşliğinde yaptığı incelemelerde, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Akkaya, eksik gördüğü konularda uyarılarda bulundu. İnşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Akkaya, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Şehir merkezimizde bulunan ve artık miadı dolmuş olan, deprem tahkikleri sonucu yıkım kararı çıkan İsmet İnönü MTAL binamız ile ilgili, geçen yıl Akşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir protokol yapmıştık. O binanın oradan kalkması, yerinin Akşehir Belediyesi’ne tahsisine dönük olarak buraya 4 atölye binası yapılması, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımıza okul inşaatlarında kullanılmak üzere 25 bin metrekare arsa verilmesi şeklinde bir protokolümüz vardı. Atölye binalarını geçtiğimiz aylarda yaptırdık. Ayrıca, sanayi ile hastane arasındaki bölgede 26 bin 300 metrekarelik bir arsayı da okul inşaatlarında değerlendirilmek üzere Hazineye tescil ettirdik.

İnşaatı Bakanlığımız tarafından devam ettirilen okulumuzda maalesef şanssızlıklar oldu. Bir müteahhit işi bıraktı, Bakanlığımız tekrar ikmal inşaatı olarak ihale etti. Şu anda ihaleyi alan firma gayet güzel, düzenli ve hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlıyor. İnşallah şehir içindeki İsmet İnönü MTAL ile Nasreddin Hoca MTAL, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında burada eğitim vermeye başlayacak.”

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu da yapımı devam eden inşaata ilişkin olarak; “32 derslik binası, binalardaki 6 atölye ve Akşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan 4 atölye ile 10 atölyesi olan bir okul olacak. Arkada inşaatı devam eden spor salonu da bittiği zaman okul gerçekten büyük bir tesise kavuşacaktır. Belediyemizin, çevre düzenlemeleri ve okullarımızın taşınması konularında da yardımları olacak.” şeklinde konuştu.