Yaklaşık 16.500 m² inşaat alanlı yeni yapılacak 5 bloktan oluşan Dudu Kadın Çarşısında halkımızın ihtiyacına yönelik her türlü alışveriş merkezi, iş merkezi, kafeterya, butik otel ve otopark yer alacak.


Akşehir Belediyesi tarafından şehrimiz eski hal binasının yıkımı ile ilgili bir basın bildirisi yapıldı. Yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi:


“Şehrimiz çarşı merkezinde yer alan eski hal binasının yıkımında sona yaklaşıldı. Tahliye hususunda direnen fuzuli şagillerin tahliyesi idari tahliye yolu aracılığıyla tamamlanmıştır.


En son basına da yansıyan Şehir Lokantası isimli iş yeri, mahkemeyi tahliyenin son gününün 5 Ekim olduğu hususunda yanıltarak tahliyenin durması yönünde tedbir kararı almış, hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmeyen fuzuli şagile ait doğru evrakları belediyemizin ivedilikle sunması ile sayın mahkemece tahliyenin son günü olan 7 Ekim tarihinde tedbir kararı kaldırılmıştır.


Akşehir Emniyet Müdürlüğünün de desteği ile Şehir Lokantası tahliye edilerek aynı gün yıkım işlemine başlanmıştır.


Yıkılacak taşınmazın tahliye aşaması tamamlanmış olup, çevre esnafımıza en az zararı verecek şekilde tedbirleri alınarak yıkım bir an önce bitirilecek ve ihale sürecine geçilecektir.    


Yaklaşık 16.500 m² inşaat alanlı yeni yapılacak 5 bloktan oluşan Dudu Kadın Çarşısında halkımızın ihtiyacına yönelik her türlü alışveriş merkezi, iş merkezi, kafeterya, butik otel ve otopark yer alacaktır.


Akşehir’in yeni cazibe merkezi olacak çarşımızın 2018 yılında tamamlanması öngörülmektedir.


Halkımıza hayırlı olsun.”