Gönülleri birleştirme, hasbihal etme, hasret giderme gayesiyle yapıldığı ve katılımın yoğun olduğu belirtilen etkinlikte Akşehir Belediyesi davetlilere Akşehir’in Coğrafi İşaretli ürünü Akşehir Hersesi ikram etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü; sıla buluşmasının Kepez’de gerçekleştirilmesinin tarifsiz mutluluğu içerisinde olduğunu belirttiği konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir Belediyesi bizim ilk kardeş belediyemiz, Akşehir de medeniyetimizin en önemli merkezlerinden birisi olup merhum Ahmet Hamdi Tanpınar bizim hemşerimizdir. 1914-1918 yılları arasında Antalya’da yaşamış, Antalya Lisesinden mezun olmuş, edebiyatçı olmaya da burada karar vermiştir. “Bir başkent daima başkenttir” diyor. Gerçekten de öyledir. Kadim Türk tarihinin en önemli başkentlerinden biridir Konya.

Konya’nın hangi ilçesine giderseniz gidin, iki hakikat sizi karşılar; birincisi tarih, işte o köklü Türk tarihinin uzantıları, izleri, yapıları, onları görürsünüz. İkincisi de Konya’nın bütün ilçelerinde göreceğimiz en önemli şey, manevi önderlerin o şehirlere bıraktığı silinmez izleridir. Akşehir denilince bizim de aklımıza Nasreddin Hoca geliyor. Hoca’yı da rahmetle bir kez daha anıyoruz.

Hani bir tartışma vardır. “Doyduğun yer mi yoksa doğduğun yer mi senindir?” diye. Aslında ikisi de bizimdir. Kepez’e gelen Konyalı hemşerilerimizi ve sevgili Akşehirlileri, Antalya’da yaşayanları asla yalnız bırakmak istemiyoruz. Belki de Türkiye’nin alanında en başarılı örneklerinden olan okul öncesi eğitim kurumlarımızdan Belediye Kreşlerimize, Nasreddin Hoca’mızın ismi verilmiştir. İnşallah bundan sonraki süreçte de “Nasreddin Hoca” şubelerinin yenileri gelecek.

Konyalılar da Akşehirliler de bizim canımız ciğerimizdir. Sağ olsun Akşehir Belediye Başkanımız, ikramlarıyla Ramazan öncesi son Pazar gününün sabah kahvaltısını, bu güzel dost buluşmasını bizimle gerçekleştirdi. Tabi yemek bahane, birlikte olmak şahane. Bu ortamları tesis etmek, kardeşliğimizi derinleştirmek, birbirimize olan dostluğumuzu pekiştirmek anlamlı şeylerdir.”                    ​

Sıla Buluşmalarıyla Gönülleri Birleştirdik

“Sıla Buluşmaları” ismiyle ilk etkinliğin Antalya’da gerçekleştirildiğini hatırlatan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede güven tazeleyen AKSEVDER Başkanı Tuncay Kesim’i tebrik ederken, etkinliğe dair şu değerlendirmede bulundu:

“Akşehir ve Kepez Belediyeleri ile Antalya Akşehir’i Sevenler Derneği’nin (AKSEVDER) organizasyonunda, arkadaşlarımızın gayretleriyle bu buluşmayı gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli şeklinde devam ettirmeyi planlıyoruz. Buraya öncelik tanıyarak sıla buluşmalarımızla gönülleri birleştirmek istedik.

Bu kardeşliğimiz; Selçuklu Belediyesi, cumbalı evlerimizin ortak yönümüz olduğu Beypazarı Belediyesi ve akabinde, Nahcivan-i Hazretlerimizin 1498 tarihinde Tebriz’den ayrılarak Anadolu’ya gelip Akşehir’e yerleşmesi sebebiyle ortak yönümüz bulunan Nahcivan Belediyesi’yle de devam edecek ve uluslararası niteliğe kavuşmuş olacak.”

Konuşmanın ardından Hakan Tütüncü’ye bir tablo hediye eden Salih Akkaya; Akşehir dışında yaşayan hemşehrilerimizi, şehrimize misafir getirmek adına gönüllü rehberlik etmeye davet etti.

Sıla Buluşmaları etkinliğine, her iki Belediye Başkanı ile AKSEVDER Başkanı Tuncay Kesim’in yanı sıra; Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Süleyman Üre, Antalya Yörükler Derneği Başkan Vekili Hasan Coşan, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bora Gürdere, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı, Akşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, derneklerin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Akşehirli katıldı.