Akşehir Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kariyer Günleri etkinliğinin Kasım Ayı Konuğu, Yazar Bülent Keskin oldu.





Öğrencilerin, başarılı insanların deneyimlerinden yararlanarak meslek seçiminde doğru karar verebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği kapsamında öğrencilerle buluşan ve kendisi de Konya Atatürk Sağlık meslek Lisesi mezunu olan Edebiyatçı, Yazar Bülent Keskin; öğrenim hayatı ve lise yıllarından sonraki meslek yaşamını 12.sınıf öğrencileri ile paylaştı. Başarı için çalışmanın, en önemlisi de çok okumanın önemine vurgu yapan Keskin; sağlıkçılıktan edebiyatçılığa giden yolculuğunu anlatırken, yazar olmasını babasının kitapları ile çok vakit geçirmesine bağladı. İnsanın okudukça dolup, zamanı geldiğinde boşalma ihtiyacı doğduğunu, bu boşalmanın zirvesinin ise kitap yazmak olduğunu söyleyen yazar; kitap okuyan insan ile okumayan insanın en önemli farkının, bakmaktan görmeye geçmek olduğunu söyledi.





Program sonunda Okul Müdürü Kamil Ersoy tarafından, Bülent Keskin' e çiçek takdim edildi. Keskin de yanında getirdiği kitaplarını okul kütüphanesine bağışladı ve bir kısmını da imzalayarak öğrencilere hediye etti.





1973 Manisa doğumlu olan Bülent Keskin; Kadınhanı Merkez İlkokulu’nda başladığı okul hayatında lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalından yüksek lisansını almasının ardından, farklı kamu kurumlarında Sağlık Memuru, Biyolog, Şube Müdürü ve Enstitü Sekreteri sıfatlarıyla görev yaptı. 2012 yılında Selçuk Üniversitesinde Fakülte Sekreterliği görevine getirildi.





Makale, şiir ve denemeleri basın-yayın organlarında yayımlanan Edebiyatçı, Yazar Bülent Keskin’in; Gönül Alan (2013), Gönül Veren (2015), Hüzün Kaldı Geriye (2016), Dünyanın Ortasındaki Şehbal (2018) ve Yüreğimi Yaktıkları Sene 1915 (2019) isimli 5 eseri bulunuyor.