Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimevi Organizasyon işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen proje kapsamında Yazar Bilal Sami Gökdemir Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

Televizyon izlemenin beyne vermiş olduğu zararlarla ilgili bilgiler veren yazar Bilal Sami Gökdemir,” Bilim insanları araştırma yaptıklarında 1 saat televizyon seyretmenin beyne verdiği zararı 7 saat bulmaca çözerek kapatabildiklerini söylüyorlar. Televizyon neden insan beynine zarar veriyor? Çünkü beyin iki lobdan oluşmakta; sağ lob ve sol lob olmak üzere. Beynin sağ lobu; okuma, tahlil etmenin yanında analiz etme görevini yürütmektedir. Sol lobu ise resimlendirme, şekillendirme ve hareketlendirme görevini yapmaktadır. Biz televizyon izlediğimiz esnada beynin sol tarafını aslında televizyona kiraya veriyoruz. O esnada beynin sol tarafı çalışma ihtiyacı hissetmiyor ve bir zaman sonra kabiliyetini de kaybediyor. Bunun neticesinde de dikkat, hafıza, zekâda gerilik baş gösteriyor. Onun içinde mümkün olduğunca televizyonla aramıza mesafe konulması şarttır” dedi.



Söyleyişi sonunda Yazar Bilal Sami Gökdemir öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip, Akşehir 4’ncü Fuar Kitap Fuarına geçerek okuyucularıyla buluştu.