Mualla Nigar Yamaç Ortaokulunda, okulun Kitapseverler Kulübü Rehber Öğretmeni Meryem Özkan Şan koordinatörlüğünde Veli Okuma Grupları oluşturuldu.





Okul Aile Birliği Başkanı Songül Özcan Turan, bu girişimle çocuklara bizzat yaşayarak örnek olmayı amaçladıklarını söyledi.Turan, konuyla ilgili açıklamasında; ‘’Rehber öğretmenimiz tarafından belirlenen kitaplar sırasıyla, belirli bir zaman diliminde okunacak ve her kitap bitiminde veli gruplarımızla bir araya gelinerek kitabın tahlili yapılacak. Çocuklara söyleyerek değil yaşayarak örnek olma zamanı. Çünkü çocuklar söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı uygularlar ve örnek alırlar. İlk toplantımız için Doğan Cüceloğlu’nun ‘Geliştiren Anne Baba’ kitabını seçtik.Kitabı okuyarak gelen grup üyeleriyle çok keyifli bir sohbet gerçekleştirmekle verimli bir ilke de imza attık. İkinci toplantımız için ise Salzman’ın ‘Yengeç’ kitabını, ismiyle maruf Çocukları Kötü Eğitmenin Yolları isimli kitabını seçtik.’’ dedi.





Songül Özcan Turan, çalışmalarından dolayı Rehber Öğretmen Meryem Özkan Şan’a ve katkılarından dolayı da velilere teşekkür etti.