Akşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’ndeki yarı olimpik havuzda, hijyen ve mesafe tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen kurslarda eğitimler, kızlar ve erkekler için farklı günlerde ayrı seanslar halinde veriliyor.

Kurstaki öğrencileri ziyaretinde, Akşehir’de yüzme bilmeyen Nasreddin Hoca torunu kalmasın sloganıyla bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yarıyıl tatili süresince yaklaşık 400 öğrencinin yüzme öğrenmiş olacağını belirtti. Başkan Akkaya; “Akşehir’imizdeki 6-18 yaş arası tüm öğrencilerimizin yüzme öğrenmesini sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah bu eğitimlerimiz yaz tatili döneminde de devam edecek. Öğrencilerimize ve onları çalıştıran hocalarımıza teşekkür ediyorum. Belediye olarak biz belli noktalardan servis hizmeti versek te ailelerimizden de kendi imkanları ile çocuklarını bu kursalar getirip götürenler var. Dış mahallelerimizden gelen öğrencilerimiz de var. Onlar için bu fedakarlığı yapan anne ve babalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Yüzme kursuna katılan öğrenciler ile velileri de sağlanan bu olanaktan dolayı Akşehir belediyesi ve Belediye Başkanı Akkaya’ya teşekkür ederken, benzer etkinliklerin yapılması taleplerini de dile getirdiler.