Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve Akşehir Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı (AKFAD) Yusuf Kezer ile dernek üyeleri ve dereceye giren yarışmacılar katıldı.

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği konulu bilgi yarışmasına katılan bin 659 kişiden bin 443’ü soruları doğru cevaplarken, yapılan kura sonucunda Kemal Avcı, Fatma Keser Handemir, Özlem Taşçı, Muzaffer Köse ve Zehra Uşku bisiklet ödülü kazandı.

Akşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Akşehir Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen ve 160 sporcunun yarıştığı 61. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği Online Satranç Turnuvası’nda Erkekler ve Bayanlar kategorilerinde 1. olanlara bisiklet, 2,3,4 ve 5. olanlara ters çalışan saat ödülleri verildi. Ayrıca Akşehir’den katılım sağlayan sporculardan Erkekler ve Bayanlar kategorilerinin birincilerine de bisiklet hediye edildi.

Online Satranç Yarışmasında Erkekler gurubunda birinci Tolga Akın olurken, Eray Kılıç, Salih Eke, İbrahim Tofan ve Fatih Çelikel diğer dereceleri paylaştılar. Bayanlar gurubunda da ise birinci Yulia Gökbulut’u sırasıyla Sümeyye Gülçeken, Gülsena Kandur, Ela Mullakütükçü ve Selin Torun izledi. Online Satranç Turnuvasına Akşehir’den katılım sağlayan sporcularda Erkekler gurubu birincisi Yağız Yılmazoğlu, Bayanlar gurubu birincisi Nisa Abit oldular. 

Akşehir Belediyesi ve AKFAD işbirliğinde düzenlenen Akşehir Manzaraları konulu Fotoğraf Yarışması, Akşehir Belediyesi’nin Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirildi. Yarışmaya 158 kişi 200 fotoğraf ile katılım sağladı. Birinci Aylin Cumbul, ikinci Havva Akel, üçüncü Rabia Akkaya, dördüncü Fadime Eraslan ve beşinci Hatice Köroğlu bisiklet ödülü kazandılar.

Ödüllerini almaya gelen katılımcılara ödülleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, gelemeyen katılımcılara ise ödüllerinin ulaştırılacağı öğrenildi. Ödül törenin ardından Akşehir Manzaraları konulu fotoğraf yarışması sergisinin açılışı da protokol üyeleri tarafından yapıldı.