İçişleri Bakanlığı’nın, 1-3 Mayıs tarihleri arasında 31 ilimizde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına dair valiliklere gönderdiği genelgede; gıda ürünleri üreten ve satışını yapan işyerlerinin çalışma saatleri, Ramazan ayı göz önünde bulundurularak belirlendi.





Genelgeye göre; Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının öncesinde 30 Nisan Perşembe günü market, bakkal ve manavlar, 08:00-23:00 saatleri arasında hizmet verecek. Ayrıca belirtilen işyerleri, 1 Mayıs Cuma günü de 09:00-14:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek ve evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecekler. Vatandaşlar da belirtilen saatlerde; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal ve manavlara gidebilecekler. Bu amaçla evlerinden çıkmak durumunda olan engelli vatandaşlar ise araç kullanabilecek.





Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, kısıtlama süresince açık olacak ve ekmek dağıtımı yapabilecek. Tatlı üretiminin yapıldığı işyerleri; sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapmak üzere açık olacak, 1 Mayıs Cuma günü vatandaşların dışarı çıkamadığı saatler ile 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günleri, evlere/adrese servis yapabilecekler.





Lokanta ve restoran tarzı işyerleri de 3 gün boyunca, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecekler.