Akşehir Yarenler Mahallesi’ndeki bir apartmanın 3. katında meydana gelen yangın itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.



Edinilen bilgiye göre Yarenler Mahallesi Avşar Sokak’ta bulunan 5 katlı apartmanın 3. katından dumanlar yükselmeye başladı. Duman ve alevleri gören vatandaşlar durumu İtfaiyeye ve güvenlik güçlerine haber verdi. 75 yaşındaki Tülay Küçükçoban’ın yaşadığı daire Akşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin zamanında müdahalesi ile diğer dairelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının evdeki televizyonun patlaması sonucu çıktığı sanılırken, evde yalnız yaşayan Tülay Küçükçoban’ın yangınla birlikte bir üst kata çıktığı ve dumandan dolayı aşağıya inemeyen 6 kişinin itfaiyenin merdivenli aracıyla indirildiği öğrenildi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul da olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi alıp, vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Sokak sakinlerine yeni yılın ilk günü korkulu dakikalar yaşatan yangın sonucunda dairede tahmini olarak 15 bin liralık maddi hasar meydana geldi.  Dumandan etkilenen Tülay Küçükçoban da ambulansa hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.