Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri; Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Akşehir Kültür Merkezi’nde özel bir gösteri yaptı.


Gösteriye; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, bazı kurum müdür ve amirleri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda izleyici katıldı.


Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gecede ilk olarak Akşehir Belediyesi Fasıl Gurubu tarafından kahramanlık türkülerinden oluşan kısa bir dinleti sunuldu. Programda daha sonra Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri’nin rol aldığı Çanakkale Zaferi sırasında cephede ve cephe gerisinde yaşanılanların konu edildiği tiyatro gösterisi seyirciyle buluştu. İzleyenler tarafından çok beğenilen ve duygusal anların yaşatıldığı gösterinin final bölümünde Sıra Yarenlerinin mehter marşı eşliğinde yazdığı ‘Bağımsızlık’ yazısı ve yarenlerin Türk Bayraklarını açması seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda programa katılan protokole destek ve katkılarından dolayı Sıra Yarenleri tarafından birer plaket takdim edildi.