İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer verilen bilgiye göre; Jandarma Havacılık Başkanlığı’na ait 12 helikopter ile yangına müdahale eden Jandarma, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol üstlendi. O helikopterleri kullananlar arasında yer alan, Jandarmanın ilk ve tek kadın pilotu Yarbay Hülya Eker; görev yaptığı 3 gün boyunca helikopterli soğutma çalışmasına katıldı. Yarbay Eker; Marmaris’te geçen yıl yaşanan orman yangınında da bin saat uçarak yangın söndürme faaliyetlerinde etkin rol oynadıklarını aktardı.   

Yangın söndürme faaliyetlerine ilk günden itibaren katılan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait helikopterlerden biriyle bölgeden anbean görüntü alınarak, yeni yanan bölgelerin tespiti yapıldı. Mobil istasyon aracılığıyla görüntü iletimi yapılan helikopter, söndürme çalışmalarında kullanılan diğer helikopterleri doğru tespitler sonucu yanan sahalara yönlendirdi ve bu sayede söndürme çalışmalarına hız kazandırıldı.

Görüntü alan helikopterin yardımcı pilotu Komiser Özge Karabulut Coşan; “Orman yangınlarının başlamasıyla birlikte görüntü aktarımı için görev aldık. Yüksek çözünürlüklü kamera sistemine sahip helikopterimiz; elektro optik, düşük ışık, termal modlara sahip. Helikopterimizde net bir şekilde yangına müdahaleleri, yangın anındaki durumu görüntüleyip, mobil istasyon vasıtasıyla veri merkezi ve Ankara da dahil olmak üzere ilgili yerlere ulaştırıyoruz.” dedi.