Millet Partisi Milletvekili Aday Adayı hemşehrimiz Muharrem Yakın, aday adaylığı başvurusuyla ilgili değerlendirme yaptı ve bir çağrıda bulundu.


Başvurusunun büyük bir ilgiyle karşılandığını belirten Yakın, “Aday adaylığı başvurum, büyük bir ilgiyle karşılandı. Tanıdığımız, tanımadığımız pek çok sayıda hemşehrimiz ve vatandaşımız, başvurumuzla ilgili olumlu tepkilerini dile getirdiler. Hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın bu ilgilerine teşekkür ediyorum: Hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza ve basınımıza teşekkürlerimi arzetmek benim için vicdani bir görevdir.


Bu vesileyle önemli bir konuda kamuoyunu bilgilendirmek ve insanımızı uyarmak, benim için bir görevidir.


MİLLETİMİZİ VE BÜTÜN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM


Demokratikleşme, açılım, İç Güvenlik Yasası derken Türkiye, önemli bir anlaşmaya imza attı. ABD ile Türkiye arasında imzalanan bu anlaşmaya göre Amerika ve Türkiye, Suriyeli muhalifleri Kırşehir’de ayrılan bir alanda eğitecek ve Suriye’ye gönderecek. Suriye’ye gönderilecek unsurların donatımını Amerika üstlenecek.


Bu anlaşmayı Türkiye adına Dışişlerinden bir bürokrat, ABD adına ise Amerika’nın Ankara Büyükelçisi imzalamıştır. Anlaşmayı Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, ABD adına Ankara Büyükelçisi John Bass imzalamışlardır.


Böyle bir anlaşma, Türkiye’nin Suriye’ye savaş ilan etmesi anlamına gelmiyor mu? Böyle bir yetkiyi kim vermiştir? Yoksa bu anlaşma, bir sürecin birinci basamağını mı oluşturmaktadır?


Bu millet ve bu vatanla bağı olan herkesi, ama herkesi, kim olursa olsun, yasal demokratik hakkını kullanarak bu anlaşmaya karşı çıkmaya davet ediyorum. Kendisini nasıl tanımlarsa tanımlasın, bu millete mensubiyet duyan herkesi, her kesimi ve her sivil toplum kuruluşunu bu anlaşmaya karşı ortak tavır almaya davet ediyorum.


Uzak dostlarımızın hatırına mahallemizin düzenini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Sığınacağımız ikinci bir vatanımız da yurdumuz da yoktur. Hayallerle ve sonu gelmez maceralarla bu millete kastetmek, ancak beyinsizlerin işi olabilir. Milletim uyan.


EMANETLERE SAHİP ÇIKMAK DAHA ÖNEMLİDİR


Bütün şehitlerimizi ve Çanakkale şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Çanakkale bizim coğrafyamızın savaşı olmuştur. Burnumuzun dibine gelip, geldikleri gibi gidenler, niyetlerinden ve hain emellerinden vaz geçmiş değillerdir.


Çanakkale’yi hatırlamak, anmak ve anlamak elbette önemlidir. Ancak, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmanın, asla vazgeçmeyeceğimiz bir görev olduğunu unutmamamız gerektiğini belirtmek isterim. Çanakkale’de toprağın bağrında yatan Şamlı, Halepli, Lazkiyeli… Mehmetçik, herhalde, coğrafyam parçalansın diye can vermedi hayatının baharında.


Coğrafyamızdaki kardeş kavgasını körükleyen her girişimi lanetliyor, her kardeşlerin arasını bulma girişimini yürekten kutluyoruz.”