Konya Karatay Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nde (TÖMER) eğitim alan yabancı öğrenciler Akşehir’e gelerek şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.


Akşehir Belediyesi’nin katkısıyla Akşehir’e gelen yabancı öğrencilere Karatay Üniversitesi  TÖMER Müdür Yardımcısı Ülkü Çalık eşlik etti.


Yabancı Öğrenciler; Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi, Arasta, Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Tarihi Akşehir Evleri Sokakları, Gülmece Parkı ve Nasreddin Hoca Türbesi gibi mekanları ziyaret ederken ziyaretlerde Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından da Akşehir ve ziyaret edilen mekanlar hakkında bilgiler verildi.


Karatay Üniversitesi  TÖMER Müdür Yardımcısı Ülkü Çalık yaptığı açıklamada “Biz Karatay Üniversitesi TÖMER’de, uluslararası öğrencilere Türkçe öğretiyoruz. Birinci ve ikinci yılımızı yaklaşık 100 kadar öğrenci ile tamamladık. Şimdi ise yaz okulu çerçevesinde bir grubumuz geldi. Bu grubumuz sosyokültürel anlamda şehrimizi ve Türkiye’deki kültür değerlerini tanımak üzere buradalar. Aynı zamanda eğitimde görecekler. Bu öğrencilerimiz Avrupa’dan, Asya’dan ve Arap ülkelerinden oluşan öğrenci grupları ancak bir tek farkları var bunlar Türk Dili ve Edebiyatı okuyor ve ülkemizde Türkçelerinin pekişmesi için pratik yapmak üzere buradalar. Öğrencilerimizle ilk gezimizi Akşehir’e yaptık. Akşehir Belediyesi’ne ve Müdür Ömer Faruk Türkan’a çok teşekkür ediyoruz. Bize yol gösterici olup, Nasreddin Hoca gibi bir değeri bizlere tanıttılar. Nasreddin Hoca’mızın yöresinde olmak ve ona dua etmek ayrı bir keyifti.  Üniversitem ve öğrencilerim adına bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Akşehir’e ziyaret eden yabancı öğrencilere Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından da Akşehir Mutfağı’nda bir akşam yemeği verildi.