Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci velilerinin eğitimde aktif rol almaları amacıyla hayata geçirilen Veli-Müdür Buluşmalarını sürdürüyor.





Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Veli-Müdür Buluşmaları" adı altında velilerle bir araya geliyor ve velilerin görüş ve önerilerini alıyor. İşcan, velilerden de eğitimin içinde bizzat olmalarını, kendilerine destek vermelerini ve çocuklarıyla daha fazla ilgilenmelerini istiyor.





Bu kez yatılı pansiyonda kalan öğrenci velileriyle bir araya gelen İşcan, velilerle birlikte öğrencilerin kaldıkları yatakhaneler başta olmak üzere pansiyonun tüm birimlerini gezerek incelemelerde bulundu. İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunda kalan öğrencilerin velileriyle birlikte öğle yemeği yiyen İşcan, velilerin; öğrenci, öğretmen ve idarecilerle aynı çatı altında bir araya gelerek çocuklarının hangi imkan ve şartlarda eğitim aldıklarını görmeyi arzuladıklarını belirtti.





“Allah devletimize zeval vermesin. Gördüğünüz gibi çocuklarımızın ortamları ve yiyecekleri birçoğumuzun evinde bulunmamaktadır. Sizler rahat olun; çocuklarınız emanetimizdir” diyen Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:





“Bugün burada birlikte olmamızın sebebi, çocuklarımıza huzurlu ve mutlu yarınlar bırakma adına birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak. Bunu başarabilmek için birlikte hareket etmek şart. Artık eski anlayışlar bugünün dünyasında tutmuyor. Çocuğumuzu okula getirip al hocam, eti senin kemiği benim devri bitti. Günümüzde eğitim öğretim dediğimiz zaman, talim terbiye dediğimiz zaman; sadece okul, sadece müdür veya öğretmen yeterli gelmiyor. Artık dünya çocukların cebinde. İstedikleri bilgiye anında ulaşabiliyorlar. Bu bilgiler her zaman doğru bilgiler olmuyor. O yüzden çocuklarımızı iyi yetiştirebilmeliyiz. Ahlaki değerlerimizi öğretebilmeliyiz. Onların bol bol okuması için kendimiz de örnek olmalı ve mutlaka okumalıyız.”





Aileler, gezdikleri pansiyon yatakhane ve yemekhane başta olmak üzere okuldan ve idarecilerden oldukça memnun olduklarını belirterek Okul Müdürü Emine Erşan, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve kendileriyle birlikte olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Işcan'a teşekkür ettiler. Öğrenciler de velileriyle birlikte yemek yemenin ve onlarla birlikte bir günü okulda geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.





Veli-Müdür Buluşması, yenilen öğle yemeği ile sona erdi.