1510 yılında Hasan Paşa tarafından yaptırılan ve Akşehir’deki tek Osmanlı yapısı olan Hasan Paşa İmaret Camii’nin tadilat ve restorasyonu için Vakıflar Konya Bölge Müdürlüğü ihale yapmış, ihaleyi alan firma 1 Ağustos 2015 tarihinde çalışmalara başlamıştı. İhalede iş bitirme süresi, yer tesliminden itibaren 500 iş günü olarak belirlenmişti.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, 25 Eylül 2019 tarihinde; çalışmaların 5 yıldır devam ettiğini, gecikmenin en büyük sebeplerinden birisinin, zaman içerisinde değişik dönemlerde yapılan müdahalelerin tespiti, araştırılması ve bunlarla ilgili projelerin Kültür ve Tabiat Varlıklarının onayını gerektirmesi olduğunu belirtmiş, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, açılışının 3 ay içerisinde yapılacağını açıklamışlardı. Bu tarihin üzerinden de 340 gün geçti.

Ve nihayet; aradan 500 değil tam bin 855 gün (5 yıl 1 ay) geçtikten sonra Hasan Paşa İmaret Camii ibadete açılmaya hazır hale geldi.

Cami bugün öğle namazında ibadete açılıyor. Cenaze namazları da Nasreddin Hoca Meydanı yerine bundan sonra eskiden olduğu gibi Hasan Paşa İmaret Camii’nde kılınacak.