Konya Valisi Yakup Canbolat’ın Özel Kalem Müdürü Emniyet Amiri Murat E., Akşehir’de ebelik yapan Emine Ç. ve Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulunda görev yapan İsmail O.’ da Resmî Gazetede yayımlanan 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında meslekten ihraç edildiler


22 Kasım 2016 Tarih ve 29896 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI TEDBİRLER ALINMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME” ile Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 31/10/2016 tarihinde alınan kararlar doğrultusunda ve 677 sayılı KHK'ya göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarda görev yapan 15 bin 653 kamu çalışanı hakkında ihraç kararı verilmişti.


Özellikle meslekten ihraç edilen polislerin bulunduğu listedeki bir isim oldukça dikkat çekti. Konya Valisi Yakup Canbolat'ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Emniyet Amiri Murat E.’de meslekten ihraç edilenler arasında yerini buldu.


Emniye Amiri Murat E.’nin 6 ay önce Ankara'dan Konya'ya geldiği, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ‘Bylock'u kullananlar arasında olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edildiği öğrenildi.


Yine 677 sayılı KHK ile Akşehir Sağlık Kurumlarında çalışan Ebe Emine Ç. ile Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulunda görevli İsmail O., Akşehir İlçe emniyet Müdürlüğünde görevliyken açığa alınan Komiser Ahmet G., Komiser Muhammed K., Polis Memurları Bülent A. ve Ali Rıza D., mesleklerinden ihraç edildiler.