24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ön sırada bacak bacak üstüne atarak oturan bir vatandaşa “Sen öğretmen misin beyefendi?” diye sordu. Aldığı “Evet” cevabı üzerine öğretmenin oturuş şeklini eleştiren Vali Toprak; “Vali karşısında bu şekilde oturulmaz” diyerek tepkisini dile getirdi.





Selçuklu Kongre merkezinde düzenlenen kutlama programına; Vali Toprak’ın, bir öğretmenin oturuş şekline gösterdiği tepki damga vurdu. Konuşma yaparken karşısında bacak bacak üstüne atarak oturan öğretmene, öğretmen gibi düzgün oturması gerektiğini hatırlatarak tepki gösteren Vali Toprak; “Buraya güzel duygularla geldik, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Böyle oturarak beni değil, öğretmen arkadaşlarınızı rencide ediyorsunuz” dedi.





Programda şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenlere ödülleri verilirken, emekli öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Ayrıca adaylıkları kaldırılan öğretmenler de törenle yemin ettiler.