Konya, Antalya illeri ile Akşehir ve Doğanhisar ilçelerini kapsayan, 11 kişinin de gözaltına alındığı uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan suç örgütüne yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlardaki zanlılar Akşehir’de adliyeye sevk edildi.


Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda Konya, Antalya illeri ile Konya’nın Akşehir ve Doğanhisar ilçelerini kapsayan eş zamanlı bir operasyon yapılmıştı.


Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan suç örgütüne yönelik narkotik köpeklerinde katıldığı eş zamanlı operasyonlarda Erdinç D., Fatih A., Metin A., Ferdi Ö., Ramazan D., Kadir Ç., Hüseyin Y., Osman V. D., Sefer A.,  İbrahim A., Ergün D., isimli 11 şahıs Akşehir İlçe jandarma Komutanlığı’nda göz altına alınmıştı. Sorgulamaları biten zanlılar bugün Jandarma tarafından Akşehir Adliyesine sevk edildi.


Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir kilogram kubar esrar, 1.20 gram eroin, 400 gram esrar, 80 adet uyuşturucu hap, çok miktarda satışa hazır fişek tabir edilen uyuşturucu madde paketleri ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu maddeleri gizlemek için sigara paketlerini kullandıkları tespit edildi.