Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılığı yapan ve uyuşturucu madde kullanan şahıslarla ilgili yaptığı çalışmalar kapsamında hakkında daha önce birçok kez uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından işlem yaptığı E.D. isimli şahsı Gülmece parkı içerisinde gördü. Narkotik ekibinin kendisine doğru geldiğini gören E.D. koşarak kaçmaya çalıştı, kaçarken üzerinden bir şey attığını fark eden ekipler kaçan şüpheliyi yakaladılar. Kaçarken attığı malzemeyi de buldu.

Üzerinde uyuşturucu madde olduğu için kaçtığını söyleyen E.D. narkotik ekibi tarafından gözaltına alırdı. Gözaltına alınan E.D.’nin üzerinde arama yapan narkotik ekibi şüphelinin üzerinde iki parça halinde yaklaşık 390 içimlik kâğıda emdirilmiş sentetik kannabinoid bonzai ile bir adet makas ele geçirerek el koydu. Narkotik ekibi gözaltına aldığı E.D. hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak, Kabul Etmek ve Uyuşturucu Madde Ticareti suçlarından işlem yaptı.

Diğer bir olayda ise narkotik ekibi anıt meydanında devriye gezdiği sırada hakkında daha önce birçok kez uyuşturucu madde bulundurma, kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından işlem yaptığı M.B. isimli şüphelinin narkotik ekibini fark edince oturduğu yere cebinden çıkardığı uyuşturucu maddeyi attığını gördü. Narkotik ekibi tarafından gözaltına alınan ve üzerinde arama yapılan M.B. nin yere attığı uyuşturucu madde ile birlikte üzerinden üç parça halinde 50 içimlik kâğıda emdirilmiş sentetik kannabinoid bonzai ele geçirdi. Uyuşturucu maddelere el koyan narkotik ekibi gözaltına aldığı M.B. hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak, Kabul Etmek ve Uyuşturucu Madde Ticareti suçlarından işlem yaptı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.D. ile M.B. isimli iki şüpheli Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılık sorgusu tamamlanan şüpheliler E.D. ve M.B. tutuklanma talebi ile sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanarak Akşehir Cezaevine gönderildi.