Akşehir Mesleki Eğitim Merkezi, mevcut sisteme göre son kez yapılacak olan Kalfalık ve Ustalık Sınavları ile ilgili bir duyuru yayımladı.





Bu sınav döneminden sonra Teorik Sınavların e-Sınav olarak Konya il merkezinde yapılacağının hatırlatıldığı duyuruda; Uygulama Sınavlarının 1-14 Aralık 2019 tarihleri arasında Akşehir Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılacağı belirtildi.





Sınava girecek adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ile www.aksehirmesem.meb.k12.tr sayfasından Sınav Takip Programına girerek; sınava girecekleri derslerin sınav tarih ve saatleri ile sınavlar sonuçlandıktan sonra da sınav puanı, başarı ve belge durumu gibi sınavla ilgili tüm bilgilere ulaşabilecekler. Adayların, bu bilgileri içeren ve sınavdan önce okul idaresinden temin edecekleri Sınava Giriş Belgeleri ile resimli nüfus cüzdanlarını veya resimli ve geçerli bir resmi kimlik belgesini sınava girerken yanlarında bulundurmaları istendi.





Kalfa ve Usta adaylarının; Uygulamalı Sınavlar için uygulama konuları, gerekli malzeme ve ekipmanlar ile sınava girilecek mekan veya atölye bilgilerini, sınavdan en geç bir gün önce görevli sınav komisyonundan öğrenmeleri gerekiyor.