Ustalık ve Kalfalık sınavlarının 28 Ocak-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Akşehir Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılacağı açıklandı.





Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerinin verdiği bilgiye göre; sınava girilecek dersler, sınav tarihleri ve sınav saatleri, Mesleki Eğitim Merkezi İlan Panosunda ilan edildi. Sınav tarihlerinin ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi’nin internet sayfasında da ilan edileceği ve Kurumun internet sayfasına www.aksehirmesem.meb.k12.tr adresinden ulaşılabileceği öğrenildi.





Sınava girecek olan kalfa ve usta adaylarının yanlarında Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesi bulundurmaları gerekiyor. Öğrenci ve kursiyerler, katılacakları sınavlara dair bilgileri ve aday bilgilerini içeren Sınava Giriş Belgesi’ni Merkez idaresinden alabilecekler.





Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri; sınava hazırlıklı gelinmesi, sınav tarihlerine ve saatlerine dikkat edilmesi ve sınav süresinin etkili ve verimli bir şekilde kullanması gerektiğini hatırlatarak, sınava girecek olan aday ve öğrencilere başarılar dilediler.