Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünce 'Lisanslı Depoculuk Sistemi'nin tanıtımı Akşehir Kültür Merkezinde dün yapıldı.

AKM’deki 'Lisanslı Depoculuk programının anlatımı öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. TMO Akşehir Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından,  TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz tarafından bir sunum gerçekleştirildi.



Toplantıya konuşmacı olarak katılan TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz yaptığı sunumunda, Llisanslı depoculuk sisteminin üreticilerimize sağladığı avantajlar ve sistemin isleyişi gibi konularda hasat öncesinde üreticilerimizin bilgilendirilmesi, Üreticilerin, bin bir zahmetle üretmiş oldukları ürünlerini hasat döneminde hızlı bir şekilde teslim edebilecekleri, vergi muafiyetleri avantajlarından faydalanacakları, lisanslı depolara teslim ettikleri ürünlerine ait ELÜS’leri istedikleri zaman çok sayıda alıcının bulunduğu Ticaret Borsalarında  pazarlayarak daha yüksek kazanç elde edebilecekleri, ayrıca bankalardan düşük faizli kredi kullanarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Lisanslı depoculuk sistemi ile üreticilerimiz ürünlerinin kalitesinde ve miktarında herhangi bir eksilme olmadan, sağlıklı ortamlarda güvenle depolayabilecekleri bir sisteme kavuşacaklardır” dedi.





Akşehir Kültür Merkezinde düzenlenen programa Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Yusuf İzzetin Yayla, CHP İlçe Başkanı Ömer Koç, TMO Akşehir Şube Müdürü Mustafa Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşların idarecileri, üreticiler, esnaf ve STK temsilcileri katıldı.