Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Kaymakam Mehmet Türk başkanlığında sınav güvenliği toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, ÖSYM temsilcisi olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Serdar Öğe, Fakülte Sekreteri Muhammet Altunyaldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Beyzat Ceylan, Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Osman Bağcı ve komiser Olcay Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda; öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir şekilde sınava girmeleri için alınabilecek tedbirler ile ilgili kurumların görev ve sorumlulukları görüşülerek karara bağlandı.



Akşehir'de 1.oturumda Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) 19 okulda 4719, 2.oturumda Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 17 okulda 4009 ve 3.oturumda Yabancı Dil Testi'ne ise (DYT) 3 okulda 148 olmak üzere, 39 okulda ve cezaevinde 14’ü engelli toplam 8876 kişi sınavlara katılacak. Sınavlar sırasında 1307 personel görev yapacak ve sınav güvenliğini 119 emniyet personeli sağlayacak.