Yerli Yatırımcılar, tüm insanlarımıza yetecek kadar istihdam yaratamıyor.

En büyük yatırımlar İstanbul'da! Onlar bile, İstanbul'daki insanlarımızın tümüne yetecek kadar işçi ve diğer dallardaki uzman elemanların yarısına bile, iş veremiyorlar.

Havuz zenginleri diye bir gurup var. Muktedirler, muhalif gazeteleri çeşitli baskılarla sindiriyor. Onların sahipleri baskıya ve her yönden gelen vergi cezası vs... gibi saldırılara dayanamayınca; gazetelerini ismi ve tüm haklarıyla satmak zorunda kalıyorlar. Birçok yazar ve diğer çalışanlar işsiz kalıyor.

Himaye edilerek büyük çapta zenginleştirilen yandaşlar; havuz kurup o gazeteleri satın almaya zorlanıyor. Böylece bağımsız olan, tarafsız yazar ve  gazete kalmıyor. Açıkça, yandaş olmayan gazete ve televizyon kanalı kalmaması amaçlanıyor.

Çevrilen bu türden partizanca ve bencilce tüm dümenlerin, işsizliğe çare olmadığı; hatta işsizliği artırdığı apaçık ortada! Çare nedir?

*Hepimizin, yetkililerin ve yurt dışı bağlantısı güçlü olanların; dışarıdan yatırımcı ve yatırım sermayesi çekmek için, sürekli çabalamamız gerekiyor.

*Gelecek sermayedarların Türkiye'de istihdam yaratmaya özendirilmesi, hatta köyler, beldeler ve illerin;  kendi bölgelerinde işyeri ve fabrika açanlara aşırı kolaylık göstermeleri şarttır.

*Ne gibi fabrikaların açılabileceğini araştırıp etütler hazırlamalı ve bunları bedelsiz olarak yerli ve yabancı müteşebbislere sunmalılar.

*Fabrika kurulması için ucuz arsalar üretmeliler.

*Bugünlerde ve her dönemde, tüm Anadolu'daki işsizler; İstanbul'a göçerek orada iş aramak zorunda kaldı. Ne yazık ki oraya kümelenen zenginlerden pek azı; fabrika açmaya ve istihdam yaratmaya yöneliyor. Çoğu ise,kudretlilerle işbirliği yaparak; kapattıkları arazilere gökdelen ruhsatı alabilmeyi en büyük iş ve zenginlik kaynağı edinmiş vaziyetteler.

*İstanbul'da devasa zenginleşmenin yolu; arsa ve toprak rantı olmuş durumda! *Hatta binaları yakarak yok edip; oralara gökdelen ruhsatı alabilmek için torpil bulmak daha revaçta.

*Daha da açık göz olanlar; tarihi değeri olan eski binaları ucuza satın alıp resmen ve kasten yakıyorlar. Böylece Boğaz manzaralı ve çok pahalı arsalar kazanmış oluyorlar. O yerler gökdelenlerden daha değerli oluyor ve büyük-çılgın rantlar sağlıyor. Bu tür dümenler dümencileri zengin etse bile; ülkemize bir yararı olmuyor.

İş ve istihdam sağlayacak yatırımlar çok önemli! Bunu sağlamak ve üretimle ihracatımızı artırmak için; teşvikler geliştirilmeli. Anadolu illeri, belediyeleri, köy ve kasabaları,  işyeri açılması için, aşırı çaba harcamalılar.

*Her ilimiz, ilçemiz, beldemiz ve köyümüz; bölgelerinde hangi ürünlerin kolayca üretileceğini...* Neleri yurt dışına ihraç edebileceklerini... *Tüm hemşerilerini nasıl ve hangi yolla iş ve gelir sahibi yapacaklarını dikkatle araştırmalılar. Unutmasınlar: "Kendi yakınlarını ve yandaşlarını işe almış gibi gösterip, onlara haybeden aylık vermek" iş yaratmak değildir. Haksız ve kötü bir seçenektir.