Isparta Belediye Meclisi’nin 2019 yılı Eylül ayında gerçekleştirdiği toplantıda, bazı cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulanmasına karar verilmişti. Bu karar doğrultusunda 2 Ocak 2020 tarihinde belirlenen cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasına geçildi. Kentte yaşayan bir kişi, ücretli otoparkın kaldırılması yönünde Belediye Meclis Kararının iptali için Isparta İdari Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, yollarda ücretli otopark için gerekli düzenlemelerin yapılmadığı gerekçesiyle meclis kararının iptaline karar verdi. Karar sonrası Isparta Belediyesi, 1 Şubat itibariyle ücretli otopark uygulamasını sonlandırdı.

Uygulamanın mahkeme kararıyla sonlandırılmasının ardından bu alanda çalıştırılmak üzere işe alınan 55 kişinin istihdam sorunu oluştu. Bu konuda da Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen talimat vererek, otoparklarda çalıştırılan 55 kişinin belediyenin farklı birimlerinde görevlendirilmesini sağladı. Otopark görevlileri, aileleriyle birlikte belediye hizmet binası önüne gelerek Başkanı Başdeğirmen’e çiçeklerle teşekkür ederken, Başkan da çocuklara atkı ve bere hediye etti.

Isparta Belediyesi’nin, mahkemenin iptal kararıyla ilgili üst mahkemeye itirazda bulunacağı öğrenildi. Yol kenarlarındaki ücretli otopark uygulamasının devam etmesi için hukuki mücadelenin devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Başdeğirmen; “Ülkemiz hukuk devleti. Hukukun verdiği karara bizim karşı çıkmamız mümkün değil. Ancak hukuka karşı biz de mücadelemizi vererek, hukuk anlamında başarılı çıkacağımıza inanıyorum” dedi. (İHA)