Okul Müdürü Hasan Hüseyin Akbaba’nın destekleyerek başarılarının devamını dilediği İngilizce öğretmeni Emine Müjde ve öğrencilerin yürüttüğü projelerden “Evde Kal Sağlıklı Kal” projesiyle öğrenciler, evde kaldıkları süreyi daha verimli ve eğlenceli geçirecek aktivitelerle ilgilenme fırsatı buldular. Bursa, İstanbul, Kayseri, Konya, Kütahya ve Sinop’tan 7 okulun katıldığı ve 3 ay süren proje boyunca öğrenciler; logo ve afiş tasarladılar, bitki yetiştirdiler, ailecek film izlediler, spor yaptılar, origami ve birçok web.2 aracı öğrendiler, kitap okudular, seminerlere katıldılar ve farklı illerden birçok öğrenciyle tanışma fırsatı buldular.

Paketli gıdaların “İçinde Ne Var?” sorusuyla etiketlerin sorgulandığı diğer bir proje; Ankara, Balıkesir, Bursa ve Konya’dan 6 okulun katılımıyla yürütüldü ve ergen bireylerde etiket okuma bilinci oluşturulması amaçlandı. Projeyle “Ambalajın üzerindeki E-kodlar ne anlama geliyor?”, “Etiketin üzerinde bulunan işaretler de neyin nesi?”, “İçindekiler sağlığımızı nasıl etkiliyor?”, “Uygun koşullarda mı saklanmış?”, “Neden tüketiyoruz bu gıdaları?”, “Bunun altında yatan psikolojik ve sosyolojik nedenler neler?”, “Marketten aldığım bir çikolatanın besin değerlerine neden bakmalıyım?” sorularına cevap arandı.

Bir Erasmus K229 ve e-Twinning projesi olan “Let Us Be A Breath For Future” (Geleceğe Nefes Olalım) projesi ise Türkiye, Romanya, Kuzey Makedonya, Portekiz ve Sırbistan’dan 10 okul,18 öğretmen ve 161 öğrenciyi bir araya getirdi. Dünyada her yıl hava kirliliğinden birçok insanın öldüğü gerçeğinden yola çıkan projede; havadaki zararlı gazlar, deterjan ve mobilya gibi ürünlerden çıkan kötü kokular ve teknolojik ürünlerin insan sağlığına olan zararını azaltmak için kapalı mekanlarda solunan havanın kalitesini arttırmak hedeflendi. Belirtilen nedenlere dayanan birçok hastalığın oluşum sürecini en aza indirerek gelecek nesillere daha yaşanabilir alanlar oluşturmayı öğretmek amacıyla yaşam alanlarında hava kalitesini artıracak olan bitkilerin yetişme şartları ve insan-çevre ilişkisi konu edildi.