Bayramın son gününde Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen trap atışları ve Geleneksel Mahalli At Yarışları’na ilgi büyük oldu.

Kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ilk olarak sabah 08:00’de Tuzlukçu Atıcılar ve Avcılar Derneği’nin trap atışlarıyla başladı. Atışlar saat 15.30’a kadar sürdü. Ardından Tuzlukçu At Koşu Sahası’nda, 4 Grup İngiliz ve Arap atlarının 2400 metre koşusu başladı. Tuzlukçu sakinlerinin yanı sıra il dışından da çok sayıda yarış sever tribünlerde yerini aldı.



1.Grup Arap atlarında Sadık Dadişoğlu’nun Baba İlhami, 2.Grup İngiliz atlarında Ahmet Ateş’in Burgundy Bkue, 2.Grup Arap atlarında Sevda Karça’nın Akkurt ve 3.Grup İngiliz atlarında Özen Şahin’in Konig isimli atları birinci oldu. Dereceye giren atların ödülleri sahiplerine teslim edildi.



Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Akbuğa; “Bu yıl Tuzlukçumuzda çok keyifli ve neşeli bir bayram yaşadık. İlçemizin gelenekleri arasında yer alan at yarışlarına Türkiye’nin birçok yerinden katılım oldu. Yarışlara ilgili oldukça yüksekti. Toplamda 32 adet atın kaydı yapıldı. Bunların 18’i İngiliz ırkı at, 14’ü ise Safkan (Arap) ırkı attır. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle Tuzlukçu Belediyesi olarak 3 yıldır Mahalli At Yarışları’nı düzenleyemiyorduk. Bu sebepten dolayı bu yılki yarışa vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksekti. İlerleyen zamanlarda Belediyemizin Sosyal ve Kültürel etkinlikleri devam edecektir.”dedi.