18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100.Yıl etkinlikleri tüm yurt genelinde olduğu gibi Tuzlukçu'da da muhteşem bir program dahilinde kutlandı.


Çelenk sunum programından sonra Şehit Birol Dağlı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları program gerçekleştirildi.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan İbrahim Gülcü “Programda tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Öğrencilerin hazırlamış oldukları oratoryo oyunu ve Çanakkale Destanı adlı oyun sergilendi. Program sonunda öğrencilerin hazırlamış oldukları resim, rölyef ve çeşitli çalışmaların yer aldığı sergi gezildi. Şehit Cemalettin Şekerci İlkokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Çanakkale menüsü üzüm hoşafı ikram ettiler. Devamında ise ilçede bulunan tüm şehitlerin mezarlıklarının ziyareti Kaymakam başkanlığında tüm daire amirlerinin katılımı ile yapıldı. Şehitlerin kabirlerinde Kuran-ı Kerim okundu. Vatanı için dini için canını veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet şükranla anıyoruz. Yeni Türkiye’nin mimarı geleceğimizin emanetçisi olan öğrencilerimizi bu inançla yetiştirmek, geçmişini bilen geleceğine yön veren donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak için 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100.Yılı büyük anlam taşımaktadır.” dedi.