Konuya dair bir açıklama yapan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa; değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine anlamlı ve mübarek ayda ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Salgın hastalık sebebiyle çalışamayan ve zor durumda kalan ailelere ve küçük esnafa Tuzlukçu Belediyesi olarak yardım eli uzattık. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek adına günlerce süren özenli bir çalışma yaptık ve temel gıda maddelerinden oluşan kolileri, mahalle muhtarlarımız aracılığıyla imza karşılığı hak sahiplerine teslim ettik. Yapılan her hayrın gizli olanı makbuldür diyerek hiçbir şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın isimlerinin yazılı olduğu bilgileri paylaşmadık.

Tuzlukçu Belediyesi olarak mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin ocaklarında bir tencere kaynamasına vesile olduysak, ne mutlu bizlere. Ayrıca, gıda yardımı konusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek veren kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlere, ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunarım.”

Diğer taraftan; Tuzlukçu’da bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların bir aylık ihtiyaçlarını karşılamak için UTEF Federasyonu, ANTSEVAK Vakfı ve Leman Gebizli Umut Işığı Derneği tarafından hazırlanan yardım kolileri de Belediye tarafından görevlendirilen personele teslim edildi. Başkan Akbuğa; “İki yıldır ihtiyaç sahibi halkımızın yanında oldunuz, Mevlana Hazretleri’nin şehrinde Ramazan’ın ruhunu yaşattınız” diyerek, Antalya’dan Tuzlukçu’ya uzanan destek eli için teşekkür etti.