Tuzlukçu'ya mevsimlik gezici tarım işçisi olarak gelen Suriyeli sığınmacılara, Tuzlukçu Kaymakamlığı tarafından giysi, gıda ve yakacak yardımı yapıldı.


Tuzlukçu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Suriye’de çıkan iç savaş sebebi ile vatanlarını terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan, Şanlıurfa'dan Tuzlukçu ilçesine mevsimlik tarım işçisi olarak gelen sığınmacılara yakacak, gıda ve giyecek yardımı yapıldı.


 


            Çadırlarda yaşayan ve zor şartlarla mücadele eden ailelerin öncelikli ihtiyaçları tespit edilerek yapılan yardımlara Tuzlukçu halkı da kayıtsız kalmadı. Tuzlukçulu vatandaşlar kendi aralarında topladıkları yardımların Suriyeli sığınmacılara iletilmesinde de büyük çaba sarf etti.


            Tuzlukçu Kaymakamı Nur Sevinç Özbek konu ile ilgili olarak şunları ifade etti: “Ülkelerinde çıkan malum savaş ve kargaşadan kaçarak ülkemize sığınan ve İlçemize tarım işçisi olarak gelen bu insanlara yardım etmek, mağduriyetlerini gidermek her şeyden önce insani bir vazifedir. Tuzlukçu Kaymakamlığı olarak bu vazifeyi bir nebze olsun ifa edebilmek maksadı ile yapılan bu yardımlarda emeği geçen Tuzlukçu halkına, Tuzlukçu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne, Tuzlukçu İlçe Emniyet Amirliği ve Tuzlukçu Müftülüğü’ne ve tüm kamu personeline teşekkür  ederim.”