Tuzlukçu Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen “Tuzlukçu bağ fidanlarıyla yeşilleniyor” programında 3 bin 500 bağ fidanı toprakla buluştu.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, “Artık soğuk kış günlerinin geride kaldığı giderek havaların ısınıp çiçeklerin açtığı bir bahara merhaba diyoruz. Bugünü özel kılan bir diğer özellik ise; Kuzey yarımküre de yaz mevsiminin başlangıcı olmasıdır. Böylesine anlamlı ve özel bir günde Tuzlukçu Belediyesi olarak bizlerde bağ alanı yapmayı planladığımız arazi üzerinde ilk fidanlarımızı dikiyoruz. Bilindiği üzere Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "İklim Değişikliği ve Erozyon Farkındalık Projesinden" Tuzlukçu Belediyesi olarak hibe almaya hak kazanmıştık. Giderek çölleşmeye yüz tutmuş, rüzgar erozyonlarına maruz kalan arazi üzerinde bağ fidanlarını dikerek projemizi hayata geçiriyoruz. Ayrıca yıllardır Tuzlukçu’da gelenekselleşmiş bağcılık kültürünün daha da yaygınlaşması için Belediye olarak ilk adımı atıyoruz “ dedi



Alana ilk fidanları, Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi ve Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa dikti. Bağ dikimi programına katılan İlçe kamu dairesi yönetici ve çalışanları ile Tuzlukçu Belediye çalışanları da bağ fidanı dikimine katkıda bulundular.