Akşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü yönetici ve personeli; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, kadına karşı şiddetin simgesi olan turuncu renkli kıyafetler giyerek, üzerinde “KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON” yazılı pankart açtılar.





Kadına karşı şiddet konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Akşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü; İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Sait Yalçın ve Sağlıklı Hayat Merkezleri Sorumlu Hekimi Dr. Gizem Melis Gökyar önderliğinde bir etkinliğe imza attı. Kadına karşı şiddetin simgesi olarak turuncu renkli kıyafetlere bürünen ve “KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON” pankartı açarak farkındalık oluşturan doktorlar ve sağlık çalışanlarına, günün sonunda Sosyal Çalışmacı Hilal Kaya tarafından hizmet içi eğitim verildi.





Kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Dr. Gizem Melis Gökyar; "Kadın anadır, kardeştir, evlattır, ailedir, yaşamdır ve koruyandır. Şiddet asla kabul edilemeyecek, en büyük insan hakları ihlallerinden birisidir. Bu anlamda, kadınlara şiddet; yasalara olduğu kadar ahlak ve vicdana da aykırı bir davranıştır. Buna karşı olan mücadelemiz, yalnızca Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde değil, daima aralıksız devam edecektir. Her zaman kadınlarımızın yanındayız" dedi.