Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirilen Seçim Güvenliği toplantısında, il ve ilçelerde seçim güvenliği ile ilgili alınacak önlemler gözden geçirildi.





Toplantıya katılan Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.





Türk açıklamasında; “31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin İlçemiz Akşehir’de huzur ve güven ortamında sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımız ile koordinasyon ve iş birliği içerisinde, Yüksek Seçim Kurulu kararları ve ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli ne önlem varsa alıyoruz.





Personel, araç ve gereç görevlendirmesi, güvenlik tedbirleri planlaması vb. hususlarda, başta Emniyet ve jandarma birimlerimiz olmak üzere ilgili kurumlar nezdinde hazırlık çalışmalarımız yapılmakta ve devam etmektedir.





Nitekim Valimiz başkanlığında Konya’da Seçim Güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Seçmen iradesinin sağlıklı şekilde sandığa yansıması amacıyla seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası alınacak tedbirler, oy torbalarının ilçe seçim kuruluna güvenlik içinde intikal etmesini sağlamak amacıyla güzergahların planlanarak güvenlik birimlerinin gözetim ve denetimi altında intikallerinin sağlanması, güvenlik birimlerince seçim öncesi, sırası ve sonrası için güvenlik ve asayiş planlamasının yapılması, seçimin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi gibi konular görüşüldü. Bilgi alışverişinde bulunuldu.” dedi.





Türk, ‘’Seçimlerin ilçede huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için görev alan ve alacak olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.” ifadesini kullandı.