Dolar ve Euro değer kazanmıyor! *ABD'de yüz dolarla bir yıl önce ne alınabiliyorsa; gene aynı şeyleri alabilirsiniz. *Almanya'da ve Fransa'da, bir sandviç eskiden kaç Euro ise, gene o kadar. Döviz pahalanmıyor; yerinde duruyor. Paramız, sürekli değer kaybettiği için; bize  öyle gösteriliyor. Bu algıyı yaymakla Kendi yanlışlarını örtüyorlar.

Paramızın değerinin düşmesinde: 1-Nedenlerden en önemlisi  enflasyondur. İhtiyaç maddeleri yeteri kadar bol üretilemediği için bütün mallar; en önemli mallardan, tek limon ve marula; her şeyin fiyatı artıyor. İhtiyaç maddeleri kısıtlı olunca, pahalılık geliyor. 2-Çok az da olsa bazıları ellerindeki malın aşırı değerlenmesi için; *üretimi kısıyorlar. * Malları piyasaya sunmayıp, depolarda bekletiyorlar. *Bir kısmını imha edenler bile çıkıyor.  Bunların etkisi az! 3-Türk lirasının aşırı derecede çok basılması da, paramızın değerini düşürüyor. 4  Para matbaaları bir süre tatil yapsa; Türk Liramız kendine gelebilir. 5-Savaşlar ve çatışmalar, hatta aşırı politik sürtüşmeler enflasyonu tetikleyip; parayı düşürür. İkinci cihan savaşında Almanya yenilince, parasının hiçbir değeri kalmadı. Savaşa hiç girmeyen Türkiye Cumhuriyetinin parası; o yıllarda dünyanın en değerli dövizi idi.             PARAMIZIN DEĞERİNİ KORUMAK İÇİN tasarrufların faizini hak edilen bir düzeye getirmek, en önemli çözümdür. Paralarını dövizde değil de TL'de ve TL banka hesaplarında tutanlar; TL.nin değer kaybetmesi ve aşırı enflasyonla çok zarar ediyor. Çaresi, TL mevduatlarına, enflasyon zararını karşılayacak düzeyde faiz vermektir. İktidarın dini görüşünde "Faizin Haram olduğu için" TL ye faiz artırımına gidilmediğini yazanlar var. İslamiyet faizi yasakladığında, para altın idi. Enflasyon yoktu! Şimdiki paralar ise kağıt! O kağıdı taşıyan, büyük zarar görüyor.  TL. faiz oranları, enflasyon zararının çok altında olduğu için; vatandaşlar TL.den kaçıyor ve Birikimler ve banka mevduatlarını yabancı parada tutulunca. Ülkemiz ve maliyemiz zarar çok görüyor. Dövizi basan ülkeler kazanç sağlıyor.  TL. ve dövizler, matbaada basılan kağıtlardır. Hangi para, saklanıp biriktirilirse; onun sahibi olan devlet kazanır. Parasından kaçılan devlet zarar eder.  Türk Lirasına, enflasyonun üstünde faiz vermeyenler, bastıkları paranın değer yitirmesinde birinci dereceden sorumludurlar. Bir de tersini düşünelim: TL değerinin düşük olmasının yararı olabilir mi? İhracatçı fayda görür. Dışarıya mal satışları ucuzlar ve artar. Fakat, o malı üretenler ve üretimde çalışanların çok zarar görür. Yaşam düzeyleri düşer; sonunda üretemez olurlar. O durumda ihraç edecek mal da bulamayız.

TL'nin aşırı değersizleşmesi yönünde politika uygulayanlar; ülkeye zarar vermiş olur. Dolar fırlayınca 4 milyar dolardan fazla satmak bir işe yaramamış. Alanlar belli kişiler! Sokaktaki vatandaş otuz-kırk dolar almak istese o da ihaleye girebildi mi? *Çözüm, altın metalinden dökülen para sistemine geçmek de olabilir; bunu yapamazlar. Türk lirasında kalanların zarar etmemelerini sağlamak; daha pratik ve yararlı sonuçlar getirir.